BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, September 24, 2011

~~Kini ^__^ ~~

Dengan lafaz syurga Bismillahirrahmanirrahim...

Saban bulan, saban hari, saban saat.. mencari 'roda' waktu untuk menjelajah hidup.. Menghirup ketenangan yang Dia beri amat ana syukuri.. Alhamdulillah.. Melewati durratunmukminah ini ana membuang sawang yang kian didiami oleh 'Mr.Spiderman' erkk...hek3... Setelah diizinkanNya ana mencapai hasrat Mujahid Mujahidah Cinta ana yang ingin melihat anaknya mencapai kejayaan.. Namun buat mujahid mujahidah ana..

Kejayaan angah masih belum berhenti di sini.. penat lelah emak abah selama ini
mengajar angah erti kehidupan sebenar, erti tanggungjawab individu...

Usratie Habibati

Alhamdulillah inilah anak2 abah emak yang berjaya..kian membesar melangkah rona2 kehidupan.. Kami adik- beradik mengharap berjaya disamping sejuta doa kalian.. Allahu rabbi.. ana tidak pernah terfikir akan ana akan sampai ke jejak ini...

Mujahid Cinta: Angah pernah terfikir angah pernah sampai ke tahap ni??
Angah: Tak pernah abah.. yang angah kenal diri angah seorang anak yang sangat malas membaca buku..hanya maiiinnn je kejenyer...hek3..
Mujahid Cintaku tertawa..ngeh3..
Paling tidak lupa apabila tidur Mujahidah Cinta ana senyap masuk bilik ana dan bacakan sesuatu diumbun2 ana..Kemudian disapu2 umbun ana.. Kasih seorang ibu.. Alhamdulillah...
Kini sebagai graduan.. ana mesti bersedia mental dan fizikal untuk berhadapan dengan masyarakat.. membantu masyarakat.. tambah2 lagi ana mencungkil pengalaman mengajar dibeberapa sekolah.. Sekolah lain maka suasana pun lain.. Banyak perkara baru ana belajar... Walau tidak ambil lagi kursus KLPI J-Qaf, ana mengantikan guru J-Qaf yang bersalin.. memang memerlukan persediaan mental dan fizikal yang kuat.. kerana ramai lagi anak2 Muslim kite ktandusan ilmu Islam.. Tidak tahu mengeja jawi, lidah keras untuk menyebut kalamullah.. Allahu rabbi..janganlah dibiarkan generasi Islam kita hanya Islam pada nama IC..but thier soul perlu mantap dalam haruman Islam..

Mengajar kerana Allah..

Sabtu
11.59 P.M
24 Sept 2011 / 26 Syawal 1432

0 comments: