BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, April 3, 2010

Di Mana Letak Quran Pada Dirimu???

Tahniah di ucapkan kepada Barat serta gerakan yahudi laknatullah kerana sampai ke hari ini kamu semua telah Berjaya menjauhkan generasi belia muda dari Al-quran. Semakin hari semakin jauh. Ilmu yang di peroleh dari masyarakat remaja kini bukannya mendekatkan diri mereka pada ALLAH, tetapi semakin mendekatkan diri mereka dari azab api neraka dan kemusnahan tamadun ISLAM yang semakin hari kian runtuh. Ibarat hakisan tebing dan pasir di tepian sungai dan pantai.Sedikit-sedikit..lama-lama runtuh jua tebing itu.

Golongan muda hari ini semakin bahagia dengan ideology-ideologi buatan manusia.Semakin gembira dengan kehidupan yang penuh kebebasan yang di ciptakan oleh barat dan yahudi.Tahniah sekali lagi,wahai musuh ISLAM.Anda Berjaya kerana kelalaian kami sendiri.Anda Berjaya kerana kami sendiri yang menyingkirkan Al-Quran dari hati kami.

Semakin hari..semakin ramai teman seusia ana yang hanyut dengan cinta manusia bersulam nafsu dan bertopengkan syaitan. Dan semakin hari..semakin ramai kawan ana yang “terlupa” akan kain yang menutupi mahkota bernilai mereka. Semakin hari..semakin ramai teman ana yang ingin membuka pakaian mereka untuk tatapan manusia sejagat.Bahagianya mereka..

Suka untuk ana bertanya…berapa ramaikah dari kalian yang benar-benar mengetahui segala isi al-quran? Tahukah kalian di dalam al-quran ada segala garis panduan? Daripada cara menenangkan hati kepada cara untuk menakluk dunia?
Sedihnya hati ini melihat kalian begini.Wahai anak muda…..Titisan air mata ini hanyalah titisan kesedihan.Tidak sedikitpun mampu membantu kawan2 ana di luar sana.Mengapa anda maju sebegini sekali? Mengorak langkah yang lebih pantas.?Malah lebih pantas dari barat dan western….!

Sahabat….Anda punya maruah.. Sahabat..maruah anda itu sangat mahal. Ibarat permata di dalam kotak baldu.Di ukir dengan penuh ketelitian oleh PEREKA yang sangat mahir akan dirimu,di wujudkan pula manual dan juga peraturan dalam pengunaanmu,Di adakan sebuah kotak baldu yang indah untuk melindungimu daripada pandangan-pandangan pencuri dan penjenayah berhati gelap.Di sentuh dengan penuh kelembutan oleh PEREKA supaya tidak mencacatkan ukiranmu.Lalu,dikau dengan mudahnya merelakan si pencuri dan penjenayah merosakkanmu,dan dikau sendiri yang rela untuk lari dan meninggalkan kotak baldumu yang lembut,yang melindungi segala kecantikanmu hanya semata-mata ingin berasa bebas di luar sana.Dikau tidak kenal akan realiti dunia,duhai kawan.
Sahabat..dahulu kita bersama-sama. Menikmati juadah di kantin sekolah. Berborak dan bertukar pendapat. Kini…segalanya hanya tinggal kenangan..Sahabatku tidak lagi seperti dahulu.Tidak lagi sahabat yang memberi nasihat yang menenangkan hati dan jiwa.Bahkan kawanku di uji dengan dunia yang penuh tipu daya ini.Inilah reality dunia “ISLAM” hari ini.Jika dahulu,zaman 50-an kurang sekali kelibat wanita-wanita bertudung,..mereka jahil tentang agama akibat penjajahan barat.Tetapi,adat melayu mereka kekalkan.Dan yang bertudung,mereka bertudung dan menutup aurat dengan sebenar-benarnya.Nilam agama ISLAM di pelihara.

Kini…
Dimana-mana sahaja wanita bertudung membonceng motosikal bersama kekasih pujaan hati.Dimana-mana sahaja wanita bertudung itu bercampur bebas dengan berlainan”gender”...

..HEBAT bukan..Hebat kan musuh kita..

Mereka Berjaya mengelirukan kita.Dengan berpakaian tudung,tetapi masih melakukan perkara mungkar.Hebat kan???

Hebat kan mereka…

Kita menutup aurat dengan sangat sempurna..tapi masih terjatuh dengan cinta “monyet” yang tidak tahu kepastiannya,sehinggakan kita sendiri yang menjadi fitnah kepada ISLAM..walaupun dengan lisan,kita mengatakan “ISLAM IS THE WAY OF LIFE”..Tetapi kita sendiri yang kononnya membawa dan mencerminkan pakaian seorang muslim kamil,menjadikan ISLAM sebagai mangsa fitnah..

Hebatkan mereka..

Berjaya mengubah persepsi penuntut-penuntut ilmu supaya belajar hanya untuk exam dan juga kerja tanpa sedikipun berniat untuk menyebarkan ilmu dan dakwah kepada manusia lain.Hanya bergoyang kaki dan menanti sesiapa sahaja datang untuk inginkan ilmu dan hidayah.

Sungguh,orang-orang yang menyembunyikan apa yang Kami turunkan berupa keterangan-keterangan dan petunjuk setelah Kami jelaskan kepada manusia daam kitab(al-quran),mereka itulah yang dilaknat ALLAH dan dilaknat pula oleh mereka yang melaknat..”
al-Baqarah ayat 159

Adakah diri kalian sangat hebat sehinggakan mereka-mereka yang jahil itu perlu pergi kepadamu??Adakah diri kalian itu sangat hebat sehinggakan MENGHUKUM mereka itu pemalas!..keras hati!..tidak mahu mencari hidayah dan peluang!..sedangkan ALLAH dan rasul sendiri tidak pernah menghukum mereka sedemikian.

Tidakkah kalian tahu dan mengenal mereka?mereka yang jahil kerana kurannya penhayatan agama akibat dari kejayaan-kejayaan ideology barat yang merakus di dalam diri pemimpin.Akibat perang saraf buatan yahudi?

Dan kalian masih hanya menanti dan tidak inginkan rasa CINTA ALLAH itu bersama-sama subur di dalam hati-hati mereka?

Hebatkan mereka..

Jika dahulu seorang Panglima Kristian yang kalah di dalam perang SALIB setelah 100 tahun berusaha menawan telah berkata “Kita(kristian) tidak akan menang di dalam peperangan menentang ISLAM jika Umat Islam ini masih berpegang teguh pada Al-Quran dan sunnah”..Kini mereka telah buktikan kata-kata mereka.Mereka telah menjauhkan kita daripada pegangan al-quran yang suci.

Dan..berapa ramaikah dari kalian yang mengetahui bahawa ISLAM ini syumul?Yang merangkumi semua kehidupan.Tidak perlu memisahkan agama dengan apa-apapun..Yang bukannya mengambil ISLAM ketika upacara-upacara tertentu sahaja..Yang bukan untuk insane-insan yang berada di dalam kesusahan sahaja…???

“Wahai orang-orang yang beriman!Masuklah kamu ke dalam ISLAM secara KESELURUHAN,dan janganlah kamu ikuti langkah-langkah syaitan.Sungguh,ia musuh yang nyata bagimu.”
Al-Baqarah ayat 208

Wahai Muslimin Muslimat tersayang..
Jauhnya kalian dari al-quran.Al-Quran yang mengajar cara hidup yang sempurna.Yang mengajar akhlak-akhlak ISLAM,yang mengajar berlapang dada dengan segala ujian yang telah di tetapkan,yang berlaang dada dengan jodoh pertemuan,yang mengajar ilmu masyarakat,yang mengajar erti persaudaraan,yang mengajar apa ertinya siang dan malam,yang mengajar apa ertinya sains dan teknologi,yang mengajar menjadi insan yang di hormati,yang terkadung akta-akta perlindungan wanita,yang terkandung akta-akta perlindungan bagi orang miskin dan juga fakir…dan bayak lagi.Tidakkah kalian berasa rugi akan kehilangan cahaya Al-Quran???

Ataupun kalian akan berasa kehilangan setelah tulisan al-Quran itu lenyap dari naskahnya?Dan hakikat sebenar tanda-tanda kiamat adalah apabila tulisan al-Quran hilang dari mushafnya.

Hilang yang sebenarnya bukanlah tulisan berdakwah hitam di atas lembaran kertas-kertas suci al-Quran.Hilang yang sebenarnya adalah apabila manusia tidak lagi mengendahkan segala ajaran al-quran.Semakin melupakan setiap bait kata nasihat dan panduan dari manual kehidupan yang suci itu.Semakin hari,peraturan dan nasihatnya terhakis.Dan apabila sampai masanya,manusia tidak lagi berpegang kepada Al-Quran ..lantas,nantikanlah hari pembalasan yang di janjikan-NYA!


p/s : dimana letaknya AL-quran?? adakah dihatimu atau sekadar di akalmu?? tepuk dada tanya amalanmu...

0 comments: