BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, March 7, 2010

...Natural Is My Way of Life...(^_^)

Muslimah yang amat ana kasihi...

Semakin canggih bumi yang nyata ditatih. Semakin canggih dirimu di awana kecantikanmu. Semakin canggih perhiasanmu melingkari tubuhmu. Semakin alpa dengan keduniaanmu. Semakin jauhkah dirimu dari Allah?? Na`uzubillah...
Bumi yang kita bertatih siang malam sentiasa berputar mengikut paksi yang ditentukanNya wahai muslimah.. Adakah kita mengikut paksi yang disyariatkan Allah muslimahku??.. Allahu Rabbi..

Ana mencoretkan buat tatapan muslimah kerana Ana sayang sangat muslimah.. Jangan dikau alpa dengan kemewahan kecantikanmu yang sementara..

"Wah..banyaknya alat make up.."
"Ada pertandingan make over ke?"...hiii
"Bukan..kami nak g dinner ni…dah lewat… tapi xtahu nak solek ni.. Mesti awak pandai pakai celak mata kn?"
(A? Soalan ape tu?)

Maaf sahabat ana tidak pakai sebarang make up.. Natural is my way of life.. Piiiiiss hiii... Bagi ana jika pakai make up ni macam pakai topeng ngeeee...
Muslimah..cantik lagi jika dirimu dihiasi dengan aura semulajadi yang hakiki pada dirimu...

"Eh..baju mu jarang nampak warna badan la… ce mu tutup sket.." (tutup banyak pun tak pe)
"Nampak badan mu tu..malu sket…" (malu lagi pada Allah)
"Tu hah tudung mu pung jarang…"
(No respon from her…)

“Kalau orang kedah kata.. Awat lagu ni..Cek tak ajaq pakai lagu niiiii..”

Muslimah yang dihormati..
Sesungguhnya sebilangan ahli neraka ialah perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi telanjang yang condong kepada maksiat dan menarik orang lain untuk melakukan maksiat. Mereka tidak akan masuk syurga dan tidak akan mencium baunya.’
(Riwayat Bukhari dan Muslim)

Yang dimaksudkan disini ialah:
- Berpakaian nipis (jarang)
- Berpakaian ketat (mengikut bentuk tubuh)
- Berpakaian terbelah (membuka bahagian-bahagian tertentu)

‘ Hai nabi-nabi katakanlah kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu dan isteri orang-orang mukmin, hendaklah mereka memakai baju jilbab (yang labuh dan longgar) , yang denikian itu supaya mereka mudah dikenali. Lantaran itu mereka tidak akan diganggu. Allah Maha Pengampun Lagi Maha Penyayang’.
(Surah Al Ahzab ; 59)

‘ Wahai anakku Fatimah, adapun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya dalam neraka adalah mereka itu di dunia tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya.’ (Riwayat Bukhari dan Muslim)

Jagailah auratmu sayang muslimahku.. Nikmat yang tersembunyi pasti Allah akan turunkan jua.. Sayangilah dirimu kerana dirimu begitu berharga..Ingatlah muslimah syurga dan neraka adalah suatu kepastian.. Bila dikata pasti maka akan berlaku.. siapa kita nak menghitung bila harinya? Kata Allah "Kun Fayakun" (Dia menghendaki sesuatu hanyalah berkata kepadanya: "Jadilah!" maka terjadilah ia.)

0 comments: